ua en ru

Газпром і RWE припинили переговори про співпрацю, не досягнувши результату

Німецький енергоконцерн RWE AG і ВАТ "Газпром" прийняли рішення з обопільної згоди припинити в кінці 2011 р. переговори про співпрацю в європейському електроенергетичному секторі. Про це говориться в повідомленні RWE.
У повідомленні німецької компанії наголошується, що сторони так і не досягли домовленостей щодо спільного будівництву і експлуатації електростанцій в Європі.
"Хоча наш діалог проходив в дуже конструктивному ключі, на жаль, ми не змогли досягти консенсусу щодо принципів співпраці, які підходили б обом сторонам", - заявив виконавчий директор RWE Юрген Гроссман.
У "Газпромі" поки не коментують інформацію RWE про завершення переговорів.
У липні 2011 м. "Газпром" і RWE почали ексклюзивні переговори про створення спільного підприємства, яке повинне було об'єднати існуючі або нові газові і вугільні електростанції в Німеччині, Великобританії і Нідерландах. У жовтні 2011 м. "Газпром" повідомив, що переговори з RWE на правах ексклюзивності будуть продовжені до кінця 2011 р.
RWE AG - одна з провідних німецьких компаній у сфері виробництва і продажів електроенергії і природного газу. Запаси природного газу RWE в даний час складають 179,4 млрд куб. м. У 2010 р. компанія видобула 2,7 млрд куб. м газу, при цьому його продажі склали близько 38,4 млрд куб. м.