ua en ru

Фюле 24-25 січня відвідає Київ

Комісар ЄС з питань розширення меж блоку Штефан Фюле у п'ятницю та суботу, 24 та 25 січня 2014 р., відвідає Україну.

Комісар ЄС з питань розширення меж блоку Штефан Фюле (на фото) цієї п'ятниці та суботи, 24 та 25 січня 2014 р., відвідає Україну. Про це повідомляє прес-служба представництва ЄС в Україні.

"У п'ятницю та суботу комісар Фюле відвідає Україну, щоб обговорити останні події у країні. Під час візиту до Києва Штефан Фюле зустрінеться із представниками влади та опозиції, а також із представниками громадського суспільства", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, раніше Фюле висловлював свою стурбованість щодо останніх подій в Україні.

На думку Фюле, прийняті 16 січня Верховною Радою закони йдуть урозріз з Угодою про асоціацію, яка нібито планується до підписання між Україною та ЄС.

Зазначимо, що 22-24 січня прем'єр-міністр Микола Азаров візьме участь у роботі Всесвітнього економічного форуму в Давосі. Водночас Президент України Віктор Янукович цього року до Давосу не полетить.

Нагадаємо, 21 січня парламентська газета "Голос України" опублікувала закони, прийняті Верховною Радою 16 січня, включаючи закон про держбюджет-2014. Зазначеними документами, зокрема, запроваджуються додаткові обмеження на мітинги і збори, автомобілістам забороняється їздити в колоні більше п'яти авто, sim-карти будуть продаватися тільки за наявності паспорта (з 1 травня 2014 р.) та ін. Закони набирають чинності з дня, наступного за їх публікацією.

Крім того, сьогодні набуло чинності положення про спецподраздаленіі МВС "Беркут".