ua en ru

Прийняті вчора в Україні закони суперечать УА з ЄС, - Фюле

Європейський комісар з питань розширення і політики добросусідства Штефан Фюле вважає, що прийняті вчора, 16 січня 2014 р., Верховною Радою закони йдуть врозріз з угодою про асоціацію, яка нібито планується до підписання між Україною та ЄС.

Європейський комісар з питань розширення і політики добросусідства Штефан Фюле вважає, що прийняті вчора, 16 січня 2014 р., Верховною Радою закони йдуть врозріз з угодою про асоціацію, яка нібито планується до підписання між Україною та ЄС. Про це він написав у своєму Twitter.

"Глибоко стурбований новим законодавством, яке обмежує свободу громадян, суперечить її європейських прагнень та зобов'язаннями щодо угоди про асоціацію", - написав він.

Нагадаємо, 16 січня Верховна Рада прийняла в цілому законопроект №3879 авторства нардепів від фракції Партії регіонів Володимира Олійника та Вадима Колесніченка. У ньому, зокрема, передбачається: посилення відповідальності за блокування будівель, арешти за носіння масок на мітингах, спонтанне встановлення наметів під час масових заходів, відповідальність за екстремістські заклики в Інтернеті. Цим законом також громадські організації, які фінансуються з-за кордону, відносяться до іноземних агентів.