ua en ru

Фукс заявив, що зацікавлений в банківській справі, але в меншій мірі в корпоративному банкінгу

Фукс заявив, що зацікавлений в банківській справі, але в меншій мірі в корпоративному банкінгу Фото: Павло Фукс

Фукс заявив, що бачить потребу розвивати в Україні кредитування малого і середнього бізнесу

Виходець з Харкова, бізнесмен, який в березні став членом наглядової ради новоствореного фонду "Бабин Яр", Павло Фукс заявив, що бачить потребу розвивати в Україні кредитування малого і середнього бізнесу. Про це він заявив в інтерв'ю українським ЗМІ.

Зокрема, Фукс повідомив про те, як став мажоритарним акціонером "Совкомбанку" і чому згодом продав свою частку.

На момент покупки "Совкомбанк" перебував на 98-му місці в рейтингу банків. На думку Фукса "йому не вистачало стратегічного планування для того, щоб піднятися на національний рівень".

"Довелося серйозно попрацювати. Але в підсумку і банк піднявся на 19-е місце в національному рейтингу російських банків RAEX і входив в топ-5 по прибутку на капітал. Я відкинув всі мінуси маловідомого банку і сконцентрувався на розвитку його сильних сторін. У банку була невелика кількість корпоративних клієнтів, але основним напрямом, що ми розвивали було споживче кредитування. Кредит в "одні руки" не перевищував суму в $500. Другий напрямок – це робота на ринку цінних паперів, мова йде про торгівлю облігаціями держкомпаній по операціях РЕПО", - повідомив Фукс.

Відповідаючи на питання видання, чи бачить він себе у подальшому в банківському секторі, Павло Фукс відповів:

"У мене є успішний досвід, мені подобається ця робота, і тому я зацікавлений в банківській справі. Що стосується конкретних напрямків з точки зору банківського бізнесу, мене мало цікавить корпоративний банкінг, сьогодні я бачу велику потребу розвивати в Україні кредитування малого і середнього бізнесу, систему кредитних карт, власне, маю успішний досвід роботи в цьому напрямку на прикладі "Совкомбанку".

Нагадаємо, Фукс володів акціями російського "Совкомбанку" з 2010 року, тоді йому належав пакет 44% акцій. До березня 2016-го він остаточно продав свою частку в банку. За словами бізнесмена, інвестиції окупилися майже в два рази.

Як писало РБК-Україна, раніше Фукс заявляв, що довгий час працював в Росії і отримав російський паспорт. При цьому, Фукс наголосив, що від українського громадянства ніколи не відмовлявся.