ua en ru

ФСБ вербує екс-співробітників кримського СБУ для роботи в "органах безпеки" ДНР/ЛНР, - ІО

Федеральна служба безпеки Росії вербує в Криму колишніх співробітників Служби безпеки України для роботи в "органах безпеки" самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки". Про це у своєму Facebook повідомив народний депутат, керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"За оперативними даними групи "Інформаційне опір", ФСБ в Криму проводить активну роботу по підготовці перекидання на окуповану територію Донбасу зрадників з кримських структур Служби безпеки України, які перейшли на службу у ФСБ РФ навесні минулого року (в основній масі - з підписанням контракту з російською спецслужбою на 3 року)", - написав Тимчук.

За його даними, екс-співробітникам СБУ запропоновано виїхати на територію Ростовської області з метою проходження курсу підготовки і подальшої відправки на Донбас для проходження служби у складі створюваних "спецслужб" ДНР і ЛНР.

"Безпосередньо роботу з вербування "кадрів" для терористичних організацій займається помічник начальника управління ФСБ РФ по Криму та м. Севастополю А. Ю. Максименко", - зазначив Тимчук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що екс-глава СБУ Севастополя Петро Зима буде курирувати формування "органів держбезпеки" ДНР/ЛНР.

"До речі, за даними групи ІО, А. Максименко - близький друг П. Зими", - додав Тимчук.