ua en ru

Екс-глава СБУ Севастополя буде курирувати формування "органів держбезпеки" ЛНР/ДНР, - ІО

Колишній начальник Управління Служби безпеки України в Севастополі Петро Анатолійович Зима буде курирувати формування "органів держбезпеки" так званих "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки". Про це йдеться в повідомленні координатора групи "Інформаційний опір" Дмитра Тимчука в Facebook.

"Колишній начальник УСБУ в Севастополі П. А. Зима 2 березня 2014 року був призначений колабораціоністським режимом АРК "главою СБУ Криму". 3 березня в. о. Президента України А. Турчинов своїм указом №230/2014 звільнив П. Зиму від займаної посади. СБУ має докази, що незаконно призначений у березні 2014 р "начальник ГУ СБУ Криму" Петро Зима був причетний до масових вбивств мирних громадян в Києві у лютому 2013 р. Також зрадник П. Зима активно співпрацював з ФСБ РФ при анексії Криму", - написав він.

Як зазначається, згідно з доповідями координуючої групи ФСБ РФ на Донбасі, на даний момент формування "міністерств державної безпеки" ДНР і ЛНР закінчено на 25%.

"Зазначається неефективність організаційної роботи місцевих спеціалістів. Подальше формування даних структур буде здійснюватися під повним контролем представників російських спецслужб", - написав він.

Нагадаємо, за даними Пентагону, РФ підтримує сепаратистів на Донбасі приблизно 12 тисячами військових.

Зазначимо, ГПУ підозрює у підготовці держзради 20 співробітників ФСБ Росії.