ua en ru

У ФСБ Росії заявили про зізнання затриманих у Криму "українських диверсантів"

У ФСБ Росії заявили про зізнання затриманих у Криму "українських диверсантів" Фото: Дмитро Штибліков

Затримані нібито підтвердили, що є українськими військовослужбовцями

Федеральна служба безпеки (ФСБ) Російської Федерації оприлюднила відеозапис допиту "українських диверсантів" Дмитра Штиблікова і Олексія Бесарабова, затриманих в анексованому Криму, в ході якого вони нібито зізналися, що служать в Головному управлінні розвідки Міноборони України. Про це повідомляє ТАСС.

Згідно з повідомленням, "українські диверсанти" повідомили, що їхньою метою були "збір розвідувальних даних і підготовка диверсій".

Зокрема, Штибліков заявив, що є військовослужбовцем України з 1992 року та після закінчення у 1998 році військово-дипломатичного інституту при Національній академії Міноборони України став офіцером ГУР.

"В даний час Штибліков має звання полковник і є начальником оперативного управління ГУР МО України, до цього служив на різних посадах морського розвідувального центру в Севастополі", - йдеться в повідомленні.

Крім того, згідно з повідомленням, Бесарабов заявив, що також є військовослужбовцем Міноборони України, проходив службу в інформаційно-аналітичному відділі морського розвідцентру ВМС України в Одесі, після цього - у відділі спеціальної розвідки розвідуправління штабу ВМС України.

"З 2008 року перебуваю на службі офіцером діючого оперативного резерву 14-го департаменту ГУР МО України, полковник", - цитує видання слова Бесарабова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в окупованому Криму заарештували трьох "українських диверсантів".