ua en ru

ФСБ Росії затримала болгарське судно в Азовському морі на 60 годин

ФСБ Росії затримала болгарське судно в Азовському морі на 60 годин Фото: болгарський сухогруз PATRA 3 (fleetmon.com)

Судно прямує з Маріуполя в Італію

Берегова охорона Федеральної служби безпеки Росії затримала в Азовському морі болгарський суховантаж, який прямував з Маріуполя в Італію. Про це повідомив головний редактор ресурсу BlackSeaNews Андрій Клименко на своїй сторінці в Facebook.

"19.09.2018 близько 11:00 за місцевим часом берегова охорона ФСБ РФ затримала в Азовському морі болгарський сухогруз PATRA 3, IMO: 8000836; Deadweight: 11990 t. Судновласник: Болгарія. Flag: Bulgaria. Місце затримання: 59 км на південь від Бердянської коси. Судно йде з Маріуполя у Монфальконе, Італія. На шляху до Азовського моря це судно чекало в Керченській протоці 60 годин", - повідомив Клименко.

За його словами, це четверте затримання судна безпосередньо в Азовському морі у вересні 2018 і 104 з початку спецоперації ФСБ.

ФСБ Росії затримала болгарське судно в Азовському морі на 60 годин

ФСБ Росії затримала болгарське судно в Азовському морі на 60 годин

Нагадаємо, Україна до кінця року планує створити військово-морську базу на Азовському морі.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що президент України Петро Порошенко заявив, що метою РФ є окупація Азовського моря. За його словами, Україна має чітко визначений правовий статус в Азовському морі.

6 вересня 2018 року Рада національної безпеки і оборони України затвердила заходи для захисту націнтересів в акваторіях Азовського і Чорного морів. Тепер уряд має прийняти Морську доктрину України та удосконалити нормативно-правову базу захисту націнтересів.