ua en ru

ФСБ провела обшуки у кримських татар в Сімферопольському районі

ФСБ провела обшуки у кримських татар в Сімферопольському районі Фото: обшук в Строганівці

Деяких адвокатів не пустили до їх клієнтам

В окупованому Криму Федеральна служба безпеки Росії (ФСБ) провела обшуки в будинках кримських татар в селищах Строганівка і Кам'янка Сімферопольського району, повідомляє місцевий політолог Елеонора Дюльбер в Facebook.

Список кримських татар, у кого зараз проводяться обшуки (зібрано по фб): Рустем Ісмаїлов, 32 роки, Кам'янка. Абдуллаєв Уза...

Опубліковано Lenora Dyulber 11 жовтня 2016 р.

Дюльбер написала імена та місця проживання тих, до кого прийшли з обшуком силовики.

"Список кримських татар, у кого зараз проводяться обшуки: Рустем Ісмаїлов, 32 роки, Кам'янка, Абдуллаєв Узаир, 42 роки, Строгонівка, Теймур Абдуллаєв, 41 рік, Строгонівка, Джемадинов Еміль, Салединов Айдер", - повідомила політолог.

Опубліковано Osman Arifm 11 жовтня 2016 р.

Після проведеного обшуку в управління ФСБ відвезли Айдера Салединова, заявив голова Центральної виборчої комісії Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв.

За припущенням адвоката Еміля Курбединова, обшуки проводили у тих кримських татар, які здійснили паломництво до Мекки.

"Судячи з того, що обшуки у мусульман дотримуються кримських татар, деякі з яких нещодавно повернулися з Хаджу (паломництва), - справа за звинуваченням в участі в "Хізб-ут Тахрір" (партія визнана терористичною в Росії - ред.), - вважає Курбединова.

Судячи з того, що обшуки у мусульман дотримуються кримських татар, деякі з яких нещодавно повернулися з Хаджу (паломництва), - справа за обвинуваченням в участі у Хізб-ут Тахрір!

Опубліковано Emil Kurbedinov 11 жовтня 2016 р.

Відзначимо, що російський слідчий не пустив представника захисту до Емілю Джемадинову, у якого проводять обшуки, написав адвокат Едем Семедляев.

Нагадаємо, раніше ФСБ провела обшуки у членів регіонального меджлісу Сулеймана Кадирова.