ua en ru

ФРС США на майбутньому тижні, як очікується, знизить прогноз зростання ВВП країни на 2011 р

Федеральна резервна система (ФРС) США на майбутньому тижні, як очікується, знизить свій офіційний прогноз зростання ВВП країни. 21-22 червня ц.р. Комітет з відкритих ринків ФРС проведе чергове дводенне засідання, за підсумками якого буде оголошено рішення за обліковою ставкою, а також опублікований новий, щоквартальний прогноз щодо економічного зростання, рівня безробіття та інфляції. Як зазначають американські ділові ЗМІ, оцінка зростання ВВП в поточному році, швидше за все, буде знижена, тим більше що багато представники ФРС, включаючи голову Бена Бернанке, вже висловилися на тему уповільнення американської економіки, передає РБК.

Поточний офіційний прогноз ФРС, опублікований у квітні ц.р., передбачає зростання економіки США в 2011 р. на 3,1-3,3%. Тим часом днями Міжнародний валютний фонд (МВФ) знизив свій прогноз щодо зростання американської економіки до 2,5% в 2011 р. у порівнянні зі зростанням на 2,8%, як прогнозувалося у квітні.

Як правило, офіційні прогнози ФРС по економічному зростанню завищені щодо відповідних прогнозів незалежних економістів і таких організацій, як МВФ.

Разом з оцінками зростання ВВП Федеральний резерв, швидше за все, підкоригує і свої прогнози щодо безробіття і зростання споживчих цін. Так, у квітні ц.р. ФРС прогнозувала, що рівень безробіття на кінець року складе від 8,4% до 8,7%, хоча в даний час (за даними за травень) безробіття в США знаходиться на позначці 9,1%.