ua en ru

У ФРН розповіли, коли передадуть підозрюваного у вбивстві журналістки Марінової Болгарії

У ФРН розповіли, коли передадуть підозрюваного у вбивстві журналістки Марінової Болгарії Фото: Вікторія Марінова (facebook.com)

Німеччина офіційно підтвердила затримання підозрюваного

Німеччина офіційно підтвердила факт затримання на своїй території підозрюваного у вбивстві болгарської журналістки Вікторії Марінової. Про це сказала офіційний представник відомства МВС ФРН Елеоноре Петерманн, передає РБК-Україна з посиланням на "Укрінформ".

Вказано, що підозрюваного буде видано болгарській стороні після відповідного рішення генеральної прокуратури на підставі європейського ордера на арешт. Зараз справа знаходиться у руках чиновників Нижньої Саксонії.

"У результаті скоординованої роботи болгарських поліцейських, Федерального кримінального відомства (Німеччини) і управління кримінальними справами землі Нижня Саксонія вдалося затримати", - сказала Петерманн.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Болгарії Младен Маринов повідомив, що у Німеччині було затримано підозрюваного у вбивстві болгарської журналістки Вікторії Марінової. Зокрема, було затримано громадянина Болгарії Северина Красимирова 1997 року народження. За словами міністра, в результаті слідчих заходів і проведених ДНК-експертиз було встановлено, що частинки ДНК Северина Красимирова збігаються з тими, що були знайдені на тілі вбитої журналістки.

Крім того, генеральний прокурор Болгарії Сотир Цацаров повідомив, що спільно з владою Німеччини розпочато процедуру екстрадиції підозрюваного та його видачі правоохоронним органам Болгарії.

Як писало РБК-Україна раніше, у вівторок МВС Болгарії повідомило про затримання підозрюваного у вбивстві Марінової, при цьому його особистість не розкривали. Однак болгарські ЗМІ, посилаючись на джерела, повідомляли, що мова йде про громадянина Румунії з молдавським паспортом. Потім стало відомо, що затриманий - дійсно громадянин Румунії українського походження. Його було затримано лише на 24 години.

Згодом поліція Болгарії повідомила, що підозрюваного у вбивстві директора приватного телеканалу TVN, тележурналістки Вікторії Марінової відпустять. "Поки немає фактів і обставин, які ми можемо пред'явити. Румунський громадянин повинен бути звільнений", - відзначали правоохоронці.

Вікторія Марінова займалася викриттям махінацій з коштами ЄС. Згідно з розслідуванням, до махінацій можуть бути причетні люди з вищого керівництва держави.

Дівчину жорстоко вбили, пізніше стало відомо, що вона також була зґвалтована.