ua en ru

У ФРН проходять місцеві вибори, які вважають репетицією виборів до Бундестагу

У ФРН проходять місцеві вибори, які вважають репетицією виборів до Бундестагу Фото: вибори до ландтагу в Німеччині

Йдеться про вибори до земельного парламенту у німецькій землі Північному Рейні - Вестфалії

У неділю, 14 травня, відбуваються вибори до земельного парламенту у німецькій землі Північному Рейні - Вестфалії. Ця земля з понад 13 мільйонами виборців і загальною кількістю населення у 18 мільйонів осіб є найбільшою за кількістю населення в Німеччині, тому ці вибори вважають генеральною репетицією виборів до Бундестагу, що відбудуться у вересні 2017 року, передає DW.

Зазначено, що останні соціологічні дослідження у Північному Рейні - Вестфалії свідчать про практично однаковий рейтинг партії канцлера Анґели Меркель "Християнсько-демократичний союз" (ХДС), яка у цій землі перебуває в опозиції, та Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН), яка разом із Зеленими нині формує правлячу коаліцію у ландтазі.

Зокрема за ХДС мають намір голосувати від 30% до 32% опитаних, а за СДНП - від 30% до 33%. Зелені можуть розраховувати на підтримку близько 7% виборців, Вільна демократична партія - від 9% до 13%, правопопулістська "Альтернатива для Німеччини" - від 6% до 9%, а Ліві - від 5% до 8%.

Повідомляється, що на минулих виборах до земельного парламенту Північного Рейну - Вестфалії п'ять років тому СДПН впевнено перемогла, здобувши 39,1% голосів, тоді як ХДС посіла друге місце з 26,3% голосів.

Вибори до ландтагу Північного Рейну - Вестфалії є останніми земельними виборами у Німеччині перед виборами до Бундестагу, що відбудуться 24 вересня 2017 року.

Нагадаємо, раніше в Німеччині Християнсько-демократичний союз (ХДС) Ангели Меркель виграв вибори до ландтагу (земельного парламенту) у федеральній землі Німеччини Шлезвіг-Гольштейн.