ua en ru

Французькі діячі мистецтв підписали петицію в підтримку Сенцова

Французькі діячі мистецтв підписали петицію в підтримку Сенцова Фото: Олег Сенцов (youtube-currentytime.tv)

Петицію підписали понад 3500 осіб з різних країн

Звільнити українського режисера Олега Сенцова требують у Російської Федерації французькі діячі мистецтв. Відповідну петицію вони передали в посольство РФ в Парижі, передає Deutsche Welle.

Петицію підписали понад 3500 осіб з різних країн. Збір підписів був ініційований у листопаді 2017 року на сайті change.org.

"На підставі сфальсифікованих доказів і помилкових свідчень Сенцов, активіст Майдану, був звинувачений в підготовці терористичних актів - підриві пам'ятників Леніну та підпалі будівель громадських організацій", - зазначається в петиції.

Також підписанти просять звільнити Сенцова "напередодні передбачуваного переобрання Путіна" і чемпіонату світу з футболу, що пройде влітку 2018 року.

Петиція опублікована французькою, англійською, російською та українською мовами.

Нагадаємо, у Нью-Йорку у переддень Нового року люди вийшли на акцію до Генерального консульства Росії з вимогою звільнити з ув'язнення українського режисера, кримчанина Олега Сенцова.

Додамо, що 28 грудня 2017 року президент України Петро Порошенко вимагав відновити переговори з Російською Федерацією щодо звільнення українських політв'язнів. Він також додав, що Україна буде боротися за те, щоб Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко та інші, хто знаходиться в РФ і в окупованому Криму, як можна швидше були звільнені.