ua en ru

Франція закриє нічні клуби і введе масочний режим в школах

Франція закриє нічні клуби і введе масочний режим в школах Фото: прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс (Getty Images)

Прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс оголосив про нові обмеження через зростання числа хворих коронавірусом. Зокрема, на чотири тижні закриваються нічні клуби, а в школах вводиться масочний режим.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на France24.

"Ситуація (з коронавірусом - ред.) вимагає як індивідуальних, так і колективних зусиль", - сказав Кастекс після засідання Кабінету Міністрів.

За його словами, на тлі посилення п'ятої хвилі коронавірусу з 10 грудня нічні клуби будуть закриті на чотири тижні. Крім того, прем'єр зазначив, що в школах необхідно більш суворо дотримуватися соціального дистанціювання і використовувати захисні маски.

Кастекс закликав компанії перевести співробітників на дистанційну роботу або використовувати можливість віддаленої роботи хоча б два-три дні на тиждень. Глава Уряду також попросив відмовитися від корпоративних вечірок.

Він додав, що у разі схвалення регулятором вакцинація від коронавірусу може бути поширена на дітей віком від 5 до 12 років. Крім цього, людям старше 65 років більше не потрібно буде записуватися на прийом, щоб зробити бустерні дози. Вони зможуть отримати їх в клініках або аптеках.