ua en ru

Франція та Росія проведуть зустріч на рівні глав МЗС та Міноборони: обговорять і Україну

Франція та Росія проведуть зустріч на рівні глав МЗС та Міноборони: обговорять і Україну Колаж РБК-Україна: Сергій Лавров та Жан-Ів Ле Дріан, глави МЗС Росії та Франції

У п'ятницю, 12 листопада, Франція та Росія проведуть у Парижі зустріч на рівні очільників Міністерств оборони та Міністерств закордонних справ. Серед тем, які планують обговорити міністри, буде й Україна.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву прес-служби МЗС Франції.

Міністерська зустріч відбудеться на полях Міжнародної конференції щодо Лівії, участь в якій прийматимуть європейські міністри оборони та закордонних справ. Ця зустріч, як кажуть у французькому міністерстві, є частиною діалогу про продовження співпраці між Парижем та Москвою.

"Окрім викликів стратегічній стабільності та європейській безпеці, на цій зустрічі обговорюватимуться політичні та військові виміри регіональних та міжнародних криз, зокрема ситуація в Україні", - розповіли в МЗС.

Очікується, що Франція на цій зустрічі висловить свою стурбованість діями Росії.

Також планується обговорення відновлення переговорів з Іраном та обмін думками щодо ситуації на Близькому Сході, в Афганістані та в Індо-Тихоокеанському регіоні.