ua en ru

Франція запропонувала посередництво у конфлікті між Туреччиною та курдами

Франція запропонувала посередництво у конфлікті між Туреччиною та курдами Фото: Еммануель Макрон (elysee.fr)

Однак представник Туреччини швидко відхилив пропозицію Макрона

Франція запропонувала виступити посередником у конфлікті між Туреччиною та курдами на півночі Сирії, де Туреччина розпочала військову операцію проти курдських бойовиків в січні. Про це повідомляє BBC.

Президент Франції Еммануель Макрон зустрівся з членами сирійських демократичних сил (SDF), включно з YPG (загони народної оборони сирійських курдів). Президент висловив сподівання на проведення діалогу між Туреччиною та бойовиками.

В адміністрації Макрона зазначили, що він "віддав данину жертвам і визначальній ролі SDF в боротьбі проти "Ісламської держави" (ІД)".

Однак представник Туреччини швидко відхилив пропозицію Макрона. Ібрагім Калін заявив, що країни повинні, натомість, зайняти "чітку позицію проти усіх видів тероризму".

Курдські чиновники заявили, що Макрон зобов'язався надіслати більше військових до цього району, але Париж відмовився коментувати це.

Нагадаємо, 25 березня Ердоган назвав число ліквідованих у сирійському Афріні курдів. За його словами, з початку операції "Оливкова гілка" в Афріні турецька армія ліквідувала понад 3,7 тис. бійців курдських формувань.