ua en ru

У Франції масово евакуювали туристів з острова Мон-Сен-Мішель

У Франції масово евакуювали туристів з острова Мон-Сен-Мішель Ілюстративне фото (francebleu twitter)

Поліція Франції оточила улюблений туристами острів

Відбулася евакуація туристів з острова Мон-Сен-Мішель на північно-західному узбережжі Франції, де розташоване включене в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО абатство, через те, що невідомий чоловік висловив "досить детальні" погрози на адресу поліцейських. Про це повідомляє DW.

Зокрема, повідомляється, що поліція в неділю, 22 квітня, евакуювала туристів з острова Мон-Сен-Мішель на північно-західному узбережжі Франції.

Острів був оточений після того, як правоохоронці отримали інформацію про невідомого чоловіка, який поводився підозріло і нібито погрожував поліцейським.

Представник місцевої влади повідомив французькому телеканалу FranceInfo, що невідомий у розмові з власником одного з кафе висловив "досить детальні" погрози на адресу поліцейських.

Поліція шукає на острові чоловіка, який погрожував правоохоронцям, при цьому не виключається, що він вже покинув його територію разом з евакуйованими туристами і місцевими жителями. Чи має він при собі зброю, невідомо.

Нагадаємо, французькі сили перебувають у стані підвищеної готовності після того, як в 2015-206 роках в країні була здійснена серія терактів, в ході яких загинули в цілому більше 230 осіб. Серед останніх подій - захоплення заручників в супермаркеті в місті Треб в кінці березня. Тоді були вбиті троє людей, ще 16 осіб постраждали.