ua en ru

У фракції БПП стався розкол

У фракції БПП стався розкол Фото: заступник голови фракції Ігор Кононенко

На засіданні фракції однопартійці звинуватили Ігоря Кононенка в корупції

У парламентській фракції партії "Блок Петра Порошенко" стався розкол. Про це РБК-Україна повідомило джерело у фракції.

За словами джерела, вчора, 23 листопада, увечері на засіданні фракції розгорівся скандал. Найбільші дискусії розгорілися стосовно заступника голови фракції Ігоря Кононенка. Його звинувачують в корупції, зокрема купівлі голосів.

Як повідомив РБК-Україна інший депутат фракції, фактично головними корупціонерами в БПП є народні депутати Ігор Кононенко і Сергій Березенко.

На вчорашньому засіданні фракції говорили про те, що Кононенко має прямий вплив на Генеральну прокуратуру України, Одеський припортовий завод. Також нардеп вимагає від мажоритарників, членів фракції, оплачувати "вступний внесок". Зокрема, представник БПП, мажоритарник Віктор Чумак на фракції розповів, що Кононенко вимагав від нього "вступний внесок", однак суми не називав.

Також відбулася палка дискусія і щодо попередньої заяви в ефірі одного з телеканалів члена фракції нардепа Сергія Березенко про те, що депутати фракції отримують доплату за парламентську роботу. Особливо збільшилася кількість таких доплат після того, як почала "розсипатись" коаліція. На сьогодні, за інформацією одного з депутатів фракції БПП, такі доплати може отримувати більшість членів пропрезидентської фракції.

Співрозмовники РБК-Україна запевнили, що сам не отримує такої доплати, хоча не виключили, що деякі однопартійці таку отримували доплату.

Сам Кононенко розповів, що дійсно на засіданні фракції відбулися внутрішньофракційні дискусії, з-за чого не змогли заслухати міністра енергетики Володимира Демчишина.

Однак Кононенко заперечує свою причетність до "купівлі голосів".

"Мене у підкупі голосів ніхто не звинувачує",- сказав Кононенко і додав, що дійсно на фракції обговорювалося питання виступу Сергія Березенка в ефірі 112 каналу.

Один з депутатів від БПП повідомив, що деякі однопартійці розмірковують над тим, щоб вийти з фракції, і таких депутатів на сьогодні близько 5-10.

"Про те, що "БПП" "розсиплеться" мова поки не йде, але ті, що фракція розкололася - незаперечний факт", - додав він

Народний депутат від фракції БПП Віктор Чумак звинуватив своїх соратників по фракції Ігоря Кононенка та Сергія Березенко в організації проти нього піар-кампанії.

"Так була піар-компанія...Я беру участь в конкурсі на посаду члена НАзК (Національного агентства з протидії корупції, - ред.). Піар компанія - брудна. Це 5% правди, 95% відсотків вигадки... полягала в тому, щоб не вилити на мене бруд в публічній площині, а натисне на комісію",- розповів журналістам Чумак.

Разом з тим, він розповів, що і Кононенко, і Березенко причетні до організації корупційних механізмів у фракції. Також нардеп зазначив, що сьогодні чиниться тиск на депутатів БПП, які намагаються боротися з корупцією всередині фракції.

Нагадаємо, на початку листопада, зі складу депутатської фракції "Блок Петра Порошенко" вийшли три народних депутати: Шевченка, Рибчинський та Батенко.