ua en ru

Фондові торги в Японії 20 липня завершилися підвищенням індексу Nikkei на 1,2%

Фондові торги в Японії 20 липня 2011 р. завершилися підвищенням індексу Nikkei на 1,2% слідом за публікацією позитивних квартальних даних низки найбільших американських корпорацій та оголошенням про прогрес у переговорах про підвищення стелі держборгу США, передає РБК.
Учасники ринку з оптимізмом сприйняли заяву глави бюджетного комітету сенату США Кента Конрада, який повідомив про вироблення американськими законодавцями плану, що передбачає скорочення бюджетних витрат на 3,75 трлн дол. в найближчі 10 років та отримання додаткових доходів в обсязі 1,2 трлн дол. За його словами, документ може влаштувати представників республіканців і демократів, що дозволить уникнути технічного дефолту по американських держоблігацій, який настане 2 серпня ц.р., якщо сторони не дійдуть згоди. Рішення проблеми збільшення держборгу дозволить властям США далі проводити політику зовнішніх запозичень.
Підтримку найбільшим японським експортерам справила фінансова звітність Apple: чистий прибуток американської високотехнологічної корпорації за підсумками 9 місяців 2010-2011 фінансового року, що завершилися 25 червня ц.р., виріс на 98% - до 19,3 млрд дол. - у порівнянні з аналогічним показником в 9,7 млрд дол за той же період роком раніше.
Акції третього за величиною автовиробника країни Honda Motor Corp.подорожчали на 1,3%. Ринкова капіталізація виробника промислових роботів Fanuc Corp., Який постачає 75% своєї продукції за кордон, підвищилася на 3,9%. Папери виробника синтетичних волокон Teijin Ltd. виросли в ціні на 0,8% після того, як місцеві ЗМІ повідомили про збільшення прибутку компанії за підсумками I кварталу 2011-12 фінансового року. Електротехнічний концерн Toshiba Corp. додав до свого активу 2,7%, розробник комплектуючих для динаміків і перетворювачів Foster Electric. - 1,7%.
Акції Inpex Corp. - Найбільшої бурової компанії Японії - піднялися в ціні на 2,2% на тлі подорожчання нафти.
Велика частина інвесторів вкладається в довгі позиції, що вказує на високу ступінь довіри до японських паперів. Тим не менш, обсяг торгів продовжує залишатися низьким.
За підсумками торгів 20 липня 2011 р. індекс Nikkei підвищився на 116,18 пункту (+1,2%) і склав 10005,90 пункту. Курс долара до ієни знизився на 0,12 ієни по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав на закритті сесії 79,12 ієни/дол.