ua en ru

Фондові торги в Японії 2 листопада закрилися незначним підвищенням індексу Nikkei на 0,06%

Фондові торги в Японії закрилися 2 листопада 2010 р. незначним підвищенням індексу Nikkei на 0,06%. Учасники ринку по ходу сесії прагнули уникати вкладень у ризиковані активи і обережними, що було пов'язано з побоюваннями щодо можливого посилення регулювання банківської діяльності. Крім того, ринок знаходиться в очікуванні зустрічі представників американського Федрезерву з Банком Японії, наміченої на цей тиждень, що також викликає настороженість серед гравців.
Не обійшли стороною трейдери і опубліковані сьогодні фінансові звіти компаній, частина з яких виявилася гірше ринкових прогнозів. Так, про чистий прибуток відзвітувала японська торгова компанія Mitsui & Co.: Даний показник за підсумками 6 місяців 2010-2011 фінансового року склав 2,27 млрд дол, а виручка Mitsui за півріччя - 60,47 млрд дол., проте екперти очікували від компанії більш значних результатів, що призвело до падіння її котирувань на 0,80% за підсумками торгів. У той же час акції одного з найбільших у країні постачальників нафти і газу Japan Petroleum Exploration Co. подешевшали на 0,53%.
Не стала вдалою сьогоднішня сесія для японських експортерів. Так, котирування одного з найбільших в Японії автовиробників Honda Motor Co. на закритті торговельних майданчиків впали на 2,29%, а цінні папери одного з його основних конкурентів - Mazda Motor Corp. - Подешевшали на 0,98%. Разом з тим акції найбільшого в світі виробника електроніки Sony Corp. впали в ціні на 0,91%, а світового лідера в області виробництва контрольного обладнання для виробництва процесорів Advantest - на 1,34%.
Котирування японського виробника напівпровідників Elpida Memory Inc.впали за підсумками сесії на 5,1% після того, як компанія опублікувала прогноз з квартального прибутку, що виявився значно гірше ринкових очікувань, що пов'язано із зміцненням ієни і падінням цін на мікрочіпи.
Значно більш успішно завершився торговий день для японського хімічного концерну Mitsubishi Chemical. Цінні папери компанії виросли в ціні на 4,14% після того, як Mitsubishi Chemical відзвітував про успішні фінансові показники за 6 місяців 2010-2011 фінансового року, а також представив вельми оптимістичний прогноз на весь рік, сприйнятий інвесторами з великим ентузіазмом.
За підсумками торгів 2 листопада індекс Nikkei 225 виріс на 5,26 пункту (+0,06%) - до 9159,98 пункту. Курс долара до ієни підвищився на 0,12 ієни по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав на закритті торгів 80,59 ієни/дол.