ua en ru

Фондові торги в Японії 17 вересня завершилися зростанням індексу Nikkei до максимального значення більш ніж за місяць

Фондові торги в Японії завершилися 17 вересня зростанням індексу Nikkei до максимального значення з 6 серпня 2010 р. Позитив на японських біржах був пов'язаний з ослабленням ієни, що поліпшило перспективи по прибутку компаній-експортерів, першими, що реагують на коливання курсу національної валюти, повідомляє РБК. Аналітики відзначають, що коливання курсу валюти роблять значний вплив на японську економіку і послаблення курсу ієни допомагає рости індексу Nikkei, хоча зовнішній фон в цілому не можна назвати сприятливим.
Фондові торги в США 16 вересня 2010 р. завершилися різноспрямованим рухом провідних індексів під впливом макроекономічних новин. Напередодні Міністерство праці США повідомило, що число первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття за тиждень, який завершився 11 вересня 2010 р., в порівнянні з аналогічним показником попереднього тижня знизилося на 3 тис. і склало 450 тис. Незважаючи на те, що показник знизився сильніше, ніж чекали аналітики (згідно їх прогнозу повинен був скласти 458 тис.), він все ще знаходиться на достатньо високому рівні, відзначають експерти.
Акції автовиробника Honda Motor Co., що реалізовує більше 80% продукції на зарубіжних ринках, подорожчали на закритті торгів на 1,9%. Сприятливо склалися торги і для іншого крупного експортера - виробника електроніки Sony Corp., який отримує більше 40% виручки від продажів в Європі і США. Котирування Sony виросли на 1,4%.
Відзначимо, що у складі індексу Nikkei наголошувалося зростанні котирувань виробника фототехніки Olympus Corp. (+0,84%), виробника електроніки Panasonic Corp. (+0,45%), а також Pioneer Corp. (+2,45%).
У "плюсі" закрилися торги і для японської Hitachi Ltd. Акції компанії піднялися в ціні на 3,6% після того, як аналітики Deutsche Bank AG підвищили рекомендації по акціях до "купувати".
За підсумками торгів 17 вересня індекс Nikkei 225 підвищився на 116,59 пункту (+1,23%) - до 9626,09 пункту. Курс долара до ієни виріс на 0,45 ієн по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав на закритті торгів 85,71 ієни/дол.