ua en ru

Фондові торги в Японії 1 липня завершилися підвищенням індексу Nikkei на 1,28%

Фондові торги в Японії 1 липня завершилися підвищенням індексу Nikkei на 1,28% після ралі в ході попередньої торгової сесії. Помітним зростанням котирувань відзначився банківський сектор Японії при невисокому обсязі торгів.

Акції кредитної організації Sumitomo Mitsui виросли на 2,3%, а котирування її кокурента Mitsubishi UFJ - на 2,6%. Обидва банки належать до "великої трійки" кредитних організацій Японії.

Інвестори поводилися дещо скуто, незважаючи на помітне зростання Nikkei, через побоювання, пов'язані з уповільненням економічного зростання КНР - другого за величиною експортного ринку Японії. Зовнішній фон також швидше сприяв негативу. Фондові торги в США 28 червня закрилися переважно зниженням провідних індексів вперше після безперервної низки торгових сесій, відмічених зростанням провідних біржових індикаторів. Основний вплив на настрій інвесторів зробили побоювання, пов'язані з термінами згортання Федеральною резервною системою (ФРС) США програми "кількісного пом'якшення".

Втім, деяку підтримку котируванням експортерів надало ослаблення ієни. Зокрема, підвищенням котирувань характеризувалися акції автовиробників Toyota Motor і Mazda Motor, а також виробника кондиціонерів Daikin і виробника споживчої електроніки Sony. Котирування цих компаній додалися від 0,5% до 3,4%.

У той же час зниженням котирувань відзначилися японська телекомунікаційна SoftBank і її конкурент KDDI. Їх акції подешевшали на 0,9-1,2%.

За підсумками торгів 1 липня 2013 р. індекс Nikkei підвищився на 1,28% і склав 13852,50 пункту. Курс долара до ієни знизився по відношенню до курсу попереднього торгового дня на 0,59 ієни і складав на закритті фондових торгів у Токіо 98,46 ієни/дол.