ua en ru

Фондові торги в США 28 квітня 2011 р. завершилися зростанням провідних індексів на тлі корпоративних новин

Фондові торги в США 28 квітня 2011 р. завершилися зростанням провідних індексів на тлі виходу позитивних квартальних звітів компаній, які нівелювали публікацію, що розчарувала аналітиків статистичних даних по ринку праці й по ВВП США, передає РБК.

За попередніми даними Міністерства торгівлі США, ВВП країни в I кварталі 2011 р. виріс на 1,8% проти прогнозованих 2% і 3,1% за IV квартал 2010 р., а число первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття з 17 по 23 квітеня 2011 р. зросла на 25 тис. - до 429 тис. заявок, досягнувши тримісячного максимуму.

Підтримку ринку надала публікація корпоративної звітності за перші три місяці 2011 р. Акції виробника програмного забезпечення для віртуалізації Citrix Systems подорожчали на 10%, після того як компанія поліпшила прогноз за основними фінансовими показниками на 2011 р. Капіталізація виробника засобів голосового зв'язку і систем передачі даних Motorola Solutions виросла на 7,5% після виходу квартального звіту, який опинився краще очікувань ринку. Котирування оператора залізниць Norfolk Southern піднялися на 8% на позитивних фінансових даних за I квартал ц.р., які поліпшилися у зв'язку з підвищенням обсягу вантажоперевезень.

Страхові компанії Lincoln та Allstate також завершили торгову сесію в "плюсі" на тлі гарної звітності. Прибуток Lincoln збільшився у зв'язку зі зростанням доходів від альтернативних інвестицій, тоді як Allstate, найбільшому в США публічного страховику нерухомості і автомобілів, вдалося скоротити збитки завдяки зниженню витрат, пов'язаних зі зменшенням виплат компенсацій по збитку від природних катаклізмів. Ринкова капіталізація компаній зросла на 4,2% і 5,7% відповідно. Котирування одного з найбільших медичних страховиків - Aflac - піднялися на 5%.

Вартість акцій Sprint Nextel, третьої за величиною в США стільникової компанії, виросла на 6,7%, після того як оператор відзвітував про скорочення квартальних збитків. Папери Boeing Co. подорожчали на 3,2%, після того як Citigroup підвищила оцінку акцій авіабудівної корпорації.

У негативній зоні завершили сесію представники енергетичного сектора. Ціни на акції третьої за величиною в США нафтової компанії ConocoPhillips відступили на 3%, після того як Deutsche Bank знизив оцінку паперів підприємства у зв'язку з розчаровують фінансовими даними за I квартал 2011 р. Ринкова капіталізація Constellation Energy Group Inc., навпаки, піднялася на 5,7% після повідомлення про те, що Exelon Corp. має намір придбати енергогенеруючу компанію за 7,9 млрд дол.

Капіталізація провайдера платформ доставки контенту і додатків Akamai Technologies Inc. втратила 15% після повідомлення про уповільнення зростання обсягів наданого трафіку в січні-березні 2011 р.

За підсумками торгів 28 квітня ц.р. індекс Dow Jones підвищився на 72,35 пункту (+0,6%) - до 12763,31 пункту, індекс S & P виріс на 4,82 пункту (+0,36%) - до 1360,48 пункту, а індекс Nasdaq піднявся на 2,65 пункту (+0,1%) - до 2872,53 пункту, досягнувши 10-річного максимуму.