ua en ru

Фондові торги в Європі 28 червня ц.р. відкрилися різноспрямованим рухом провідних індексів

Фондові торги в Європі 28 червня відкрилися різноспрямованим рухом провідних індексів, передає РБК. Подібним чином фондовий ринок відреагував на результати минулого в минулі вихідні (26-27 червня) саміту "великої двадцятки" в канадському Торонто, на якому політики домовилися про зниження бюджетних дефіцитів до 2013 р. і стабілізації своїх бюджетів та обсягів держборгу до 2016 р.
У цілому, лідери "великої двадцятки", незважаючи на заклики до фіскальної консолідації, заявили про наміри самостійно рухатися до вирішення фінансових складнощів, застосовуючи для цього різні "інструменти". Зокрема, країнам належить самостійно вирішувати питання банківського оподаткування та регулювання капіталом компаній. Так, лідери "великої двадцятки" дали кредитним організаціям більше часу для відновлення ліквідності, що дозволило сектору, до цих пір переживає непрості часи, декілька зітхнути спокійніше.
На цьому інформаційному фоні в банківському секторі спостерігається змішана динаміка котирувань: акції британських Barclays і Lloyds Banking Group додали в ціні 0,9% і 0,5% відповідно, папери французьких BNP Paribas і Societe Generale подорожчали на 0,7% і 0,5 % відповідно, у той же час акції французького Credit Agricole подешевшали на 0,8%, акції німецького Deutsche Bank подорожчали на 0,8%, а його "колеги" Commerzbank, навпаки, подешевшали на 0,5%.
Досить сприятливо складаються торги для компаній енергетичного сектора: акції британських BP, BG Group і британо-голландської Royal Dutch / Shell подорожчали на 0,5%, 0,2% і 0,1% відповідно. Непогано йде справа і з цінними паперами компаній гірничодобувного сектора: акції Rio Tinto, BHP Billiton і Anglo American додали в ціні 0,1%, 0,15% і 0,2% відповідно.
Папери Infineon Technologies, заснованої в 1999р. шляхом виділення зі складу Siemens AG і входить до числа десяти найбільших світових виробників напівпровідників, подорожчали на 1,7% на тлі інформації про те, що, за неофіційними даними, канцлер ФРН Ангела Меркель пообіцяла дати "зелене світло" купівлі російської АФК "Система" частки в Infineon в розмірі 29%. Згідно з інформацією, поширеною в німецьких ЗМІ, президент РФ Дмитро Медведєв і прем'єр-міністр Володимир Путін обговорювали це питання з А. Меркель. Канцлер запевнила їх у тому, що вона зі свого боку надасть необхідну допомогу.
Тим часом акції німецького концерну Siemens AG подешевшали на 0,2%. Сьогодні стало відомо про те, що компанія подала заявку в Федеральне управління фінансового нагляду Німеччини (BaFin) на отримання ліцензії на здійснення банківської діяльності.
За станом на 12:05 мск британський індекс FTSE 100 знизився на 5,79 пункту (-0,11%) - до 5040,68 пункту, французький CAC 40 - на 5,21 пункту (-0,15%) - до 3514 , 52 пункти.Німецький DAX виріс на 3,03 пункту (+0,05%) - до 6073,63 пункту, швейцарський SMI - на 15,48 пункту (+0,25%) - до 6290,81 пункту.