ua en ru

Фонд національного добробуту Норвегії планує інвестувати в нерухомість США 650 млрд дол

Фонд національного добробуту Норвегії, куди надходять нафтові доходи країни, має намір інвестувати 650 млрд дол в американську нерухомість, передає "Росія-24".

По всій імовірності, норвезькі економісти хочуть вкласти гроші в дрейфуючі ціни. Нагадаємо, ставки по іпотеці зараз знаходяться на рекордно низькому рівні, проте попит на будинки росте досить слабо.

За заявою заступника генерального директора Norges Bank Investment Management Тронда Гранде, Фонд національного добробуту зробить інвестиції не пізніше кінця 2013 р.: "США є найбільшим ринком нерухомості, так що, якщо ви хочете мати глобальний портфель, ви повинні мати вплив на США", - заявив Гранде.

У 2010 р. нафтогазовий фонд отримав схвалення на інвестиції 5% свого капіталу в нерухомість. З тих пір були здійснені інвестиції в нерухомість в Парижі і Лондоні на суму в 2 млрд дол, що склало 0,3% від капіталу фонду.

Тепер фонд збирається знову прийти на американський ринок нерухомості, який останні три квартали зменшив обороти росту. Таку тенденцію відзначають в агентстві Moody's Investors Service.

Читайте також: Обсяг витрат на будівництво в США в серпні 2012 р. знизився на 0,6%