ua en ru

Фонд держмайна має намір зобов'язати "Нафтогаз" поставляти газ ОПЗ за спеціальною ціною

Фонд держмайна має намір зобов'язати "Нафтогаз" поставляти газ ОПЗ за спеціальною ціною Фото: Ігор Білоус

Відповідну пропозицію включено до порядку денного засідання Кабміну 22 вересня

Фонд держмайна має намір винести на розгляд Кабінету міністрів питання про розширення спецобязательств "Нафтогазу України" в частині зобов'язання поставляти газ для Одеського припортового заводу за спеціальною ціною. Про це йдеться в проекті постанови уряду "Про внесення змін до Положення про покладення спеціальних зобов'язань на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення суспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу (відносини у перехідний період)", наявному в розпорядженні РБК-Україна.

Згідно з порядком денним засідання уряду 22 вересня, відповідні зміни на розгляд КМУ представить голова ФДМ Ігор Білоус.

Зокрема, проектом пропонується зобов'язати НАК "Нафтогаз України" тимчасово, до 31 грудня 2016 року включно, поставляти газ для ОПЗ в обсязі 300 млн куб. м за спеціальною ціною, що не перевищує ціну поставок для аналогічних підприємств України. Наявність заборгованості не є відмовою від поставок газу для роботи підприємства.

На думку Фонду держмайна, ухвалення позитивного рішення по цьому питанню дозволити зберегти інвестиційну привабливість ОПЗ шляхом забезпечення безперебійної роботи підприємства до моменту його приватизації.

Нагадаємо, раніше ФДМ заявив, що вважає за доцільне встановити стартову ціну ОПЗ на рівні 150 млн доларів.