ua en ru

ФДМ вважає за доцільне встановити стартову ціну ОПЗ на рівні 150 млн доларів

ФДМ вважає за доцільне встановити стартову ціну ОПЗ на рівні 150 млн доларів Фото: Ігор Білоус

Умови приватизації ОПЗ змінюватися не будуть

Стартова ціна Одеського припортового заводу (ОПЗ) повинна бути встановлена на рівні 150 млн доларів. Про це сьогодні повідомив голова Фонду Державного майна Ігор Білоус, передає кореспондент РБК-Україна.

Як зазначив Білоус, порівняно з січнем 2016 року (дата, коли була зроблена оцінка ОПЗ) у заводу збільшилися борги. "Так, у нас зросли борги, на 1 вересня у нас борги, окрім Фірташа, майже 840 млн гривень, з яких левова частка - це Укртрансгаз, "Нафтогаз", "Укргазбанк", - сказав глава ФДМ.

При цьому Білоус нагадав, що борг ОПЗ перед підприємством Фірташа, становить 251 млн доларів, і, таким чином, загальний борг підприємства становить 283 млн доларів.

"А для того, щоб запустити цей завод повністю, в нормальному економічному режимі, за даними інвесторів, фахівців, потрібно близько 100 млн доларів. Відповідно ми вже говоримо про 383 млн доларів", - сказав він.

"Якщо ми сьогодні оцінюємо приблизно 100% акціонерного капіталу в 260 млн доларів, продаємо ми 99,7%. Відповідно нам бажано стартову ціну зробити нижче, ніж ця цифра. На скільки нижче - ми сьогодні будемо дискутувати. Якщо ви хочете почути мою точку зору, я її уявляю дуже просто, думаю що нам потрібно встановити близько 150 млн доларів стартову ціну", - сказав він.

При цьому, як додав глава Фонду, умови приватизації ОПЗ змінюватися не будуть.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд за борги заарештував всі рахунки Одеського припортового заводу.