ua en ru

Фонд майбутніх поколінь та внески до 18 років: деталі закону про економічний паспорт

Фонд майбутніх поколінь та внески до 18 років: деталі закону про економічний паспорт Фото: українські діти отримають економічний паспорт (Віталій Носач/РБК-Україна)

Законопроект про економічний паспорт українця передбачає створення спеціального Фонду майбутніх поколінь. На рахунки українських дітей у цьому Фонді держава робитиме внески.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт президента.

Повідомляється, що Фонд буде накопичувати державні внески на користь його учасників з подальшим інвестуванням активів і здійснення виплат.

"Активи учасників Фонду будуть формуватися з внесків з бюджетних коштів, що надійшли від сплати ренти за користування надрами для видобутку корисних копалин, та інвестиційного доходу від розміщення та інвестування коштів учасників фонду", - йдеться в повідомленні.

Державні внески будуть проводитися щорічно на кожного учасника до досягнення ним 18 років. Після досягнення повноліття ці гроші можуть використовуватися на:

  • навчання в навчальних закладах України;
  • купівлю власного житла на території України;
  • переказ коштів на свій рахунок у системі недержавного пенсійного забезпечення;
  • лікування (при досягненні 18-річного віку).

Крім того, президент Володимир Зеленський вніс додаткові законопроекти, якими пропонує врегулювати питання державних внесків в систему економічного паспорта, звільнення цих коштів від оподаткування і так далі.