ua en ru

Фоменко: Всі прекрасно розуміють важливість майбутніх поєдинків

Фоменко: Всі прекрасно розуміють важливість майбутніх поєдинків Фото: Михайло Фоменко

Тренер українців просить не нагнітати атмосферу

Головний тренер збірної України з футболу Михайло Фоменко розповів про початок підготовки команди до матчів плей-офф проти Словенії. Про це пише сайт ФФУ.

"Всі хлопці чудово розуміють важливість майбутніх поєдинків, так що не думаю, що вони можуть дозволити емоціям взяти гору. Тому думаю, що в цьому плані все буде нормально. На питання про те, чи задоволений я чи ні, я зможу відповісти тільки після того, як матчі зі Словенією відбудуться. Поки ж можна говорити одне: хлопці вже мають досвід таких стикових поєдинків. Адже матчі з Францією були зовсім недавно. Думаю, що хлопці повинні скористатися цим досвідом", - почав Фоменко.

"Всі хлопці, які отримали виклик до лав збірної, завжди працюють з величезним бажанням, але чи кожен зможе реалізувати на полі свої можливості? За той короткий час, який у нас є на підготовку до поєдинків, ми намагаємося отримати як можна більше інформації про хлопців - як вони працюють, як виконують завдання на тренуваннях, отримуємо інформацію в особистих бесідах. І на підставі всього цього приймаємо рішення щодо того, хто вийде на поле з перших хвилин. Іноді звертаємося до хлопців з проханням назвати свій варіант складу. Дай Бог, щоб до тих втрат, які ми вже маємо, не додалися нові", - продовжив тренер.

"Специфіка не тільки цих матчів, а будь поєдинків, полягає в тому, щоб реалізувати свої можливості і не дозволити супернику реалізувати свій потенціал. Ми завжди і так з запасом завжди викликаємо футболістів, враховуючи гіршу ситуацію, яка тільки може бути. На поточний збір ми залучили 26 осіб. Але якщо раптом знадобиться, то, природно, у нас є і запасні варіанти", - додав наставник української збірної.

Нагадаємо, гри зі Словенією відбудуться 14 і 17 листопада.