ua en ru

Fitch помістило рейтинг "Укрсоцбанку" в список Rating Watch , прогноз "Негативний"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings 18 березня 2014 р. помістило під спостереження в список Rating Watch з позначкою "Негативний" рейтинги "Укрсоцбанку", включаючи довгостроковий рейтинг дефолту емітента в національній валюті B і національний довгостроковий рейтинг AAA(ukr).

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings 18 березня 2014 р. помістило під спостереження в список Rating Watch з позначкою "Негативний" рейтинги "Укрсоцбанку", включаючи довгостроковий рейтинг дефолту емітента в національній валюті B і національний довгостроковий рейтинг AAA(ukr). Про це йдеться в релізі агентства.

Така рейтингова дія відображає потенційну продаж банку, про що нещодавно було оголошено його кінцевої материнської структурою, UniCredit . UniCredit в даний час володіє 98,64% в Укрсоцбанку через віденський дочірній банк UniCredit Bank Austria AG .

UniCredit віднесло "Укрсоцбанк" в категорію "актив на продаж" у звітності групи за 2013 р. і одночасно, після рекласифікації цієї інвестиції, створило резерв під знецінення. Ще до недавнього посилення політичної напруженості в Україні UniCredit вказував, що продаж була можлива протягом найближчих 12 місяців. Статус Rating Watch "Негативний" відображає думку Fitch, що підтримка акціонера, ймовірно, стане менш надійним у випадку продажу банку, особливо якщо банк буде проданий українським акціонерам.
Fitch очікує прийняти рішення по статусу Rating Watch "Негативний" після завершення продажу, якщо вона відбудеться. Якщо агентство вважатиме, що підтримка від нових акціонерів не може бути враховано у рейтингах, то довгостроковий РДЕ в національній валюті, ймовірно, буде знижений до рівня рейтингу стійкості банку.

На думку Fitch, UniCredit, швидше за все, буде мати високу готовність надати підтримку Укрсоцбанку до його продажу. У той же час здатність банку використовувати цю підтримку для обслуговування своїх зобов'язань може стримуватися введенням обмежень на переклад і конвертацію валюти або іншими заходами контролю над капіталом в Україні в разі посилення кризи в країні.