ua en ru

Fitch підтвердило рейтинг "Метінвесту" на рівні CCC

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) компанії Metinvest B.V. ("Метінвест") в іноземній валюті на рівні CCC.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) компанії Metinvest B.V. ("Метінвест") в іноземній валюті на рівні CCC. Про це говориться у звіті Fitch.

При цьому пріоритетний незабезпечений рейтинг єврооблігацій компанії з погашенням в 2015 і 2018 рр. підтверджений на рівні CCC з рейтингом зворотності активів RR4.

"Рейтинги як і раніше стримуються суверенним рейтингом України CCC. Без урахування стримуючого впливу суверенного рейтингу Fitch оцінює поточний операційний і фінансовий профіль Metinvest як такий, що відповідає рейтингу B-. Складнощі з доступом на міжнародні ринки капіталу в даний час ускладнює рефінансування існуючого боргу і чинить тиск на здатність компанії погашати свої облігації на 500 млн дол. та інші зобов'язання з термінами в 2015 р.", - відзначають аналітики Fitch.

Серед позитивних факторів у звіті наголошується, що рейтинги як раніше підкріплюються позицією Metinvest як провідного інтегрованого виробника сталі і залізної руди в Україні з низькими витратами.

"Незважаючи на нестабільну геополітичну ситуацію в Україні, Metinvest зумів підтримати стабільну операційну діяльність і поліпшити фінансові позиції в 2013 р. Так, маржа EBITDA з коригуванням Fitch підвищилася до 16,8% у 2013 р. до 15,3% в 2012 р., насамперед за рахунок зростання цін на залізну руду", - відзначає Fitch.

Група "Метінвест" - це вертикально інтегрована група металургійних і гірничодобувних компаній, контролює кожне ланка ланцюжка створення вартості від видобутку та переробки залізної руди до виробництва і реалізації напівфабрикатів і кінцевої продукції із сталі. У групу входять металургійні і видобувні виробничі підприємства, розташовані в Україні, Європі та США, а також мережа продажів, що охоплює всі ключові ринки.

Акціонерами групи є група СКМ (71,25 % акцій), що належить українському бізнесменові Рінату Ахметову, група компаній "Смарт" (23,75 % акцій) Вадима Новинського і компанія Clarendale Limited (5 %) Володимира Бойка.