ua en ru

Фірсов заявив про вихід з БПП

Фірсов заявив про вихід з БПП Фото: Єгор Фірсов

За словами Фірсова, він не може залишатися в одній фракції з Ігорем Кононенко

Народний депутат України Єгор Фірсов виходить із фракції "Блок Петра Порошенко" (БПП). Про це Фірсов повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Це рішення далося мені дуже непросто. Я підійшов до нього виважено, обмірковував кілька днів, але зрозумів, що іншого виходу у мене немає. Тому я виходжу з фракції "Блоку Петра Порошенко". Залишатися у фракції разом з Кононенко я більше не можу, так як не згоден покривати його корупційну діяльність і не хочу, щоб мене асоціювали з нею", - заявив Фірсов.

Это решение далось мне очень непросто. Я подошел к нему взвешенно, обдумывал несколько дней, но понял, что другого выход...

Опубликовано Egor Firsov 8 февраля 2016 г.

Нагадаємо, міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус, який вирішив подати у відставку, заявив, що народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" Ігор Кононенко блокував роботу міністерства. Зокрема, глава МЕРТ заявив, що Кононенко хотів мати "власного" заступник міністра у Мінекономіки".
"Кандидат просто приніс повний пакет документів для призначення і заявив:

"Я хочу стати вашим заступником. Я в команді Кононенко, і моя кандидатура вже погоджена нагорі". Після цього мені надійшов дзвінок з АПУ з наполегливою рекомендацією взяти цю людину, а також ще одного - на посаду заступника по обороні. На що я відповів: "Я частиною цього дерибану не буду", - і попросив, щоб мене звільнили з посади", - йдеться у повідомленні міністра.

Після цього Ігор Кононенко заявив про складання повноважень першого заступника голови фракції БПП на період розслідування заяви Айвараса Абрамавичуса.

"Щодо ситуації, яка склалася, і висунутих в мою адресу звинувачень міністром економічного розвитку паном Абрамавичусом, повинен зробити наступну заяву: вчора мною подано і офіційно зареєстровано заяву в Національне антикорупційне бюро за звинуваченнями на мою адресу, з проханням провести об'єктивне розслідування і покарати винних. Друге, я пропоную і наполягаю, разом з паном Абрамавичусом пройти детектор брехні по пред'явлених їм звинуваченнях. І третє. Я прийняв рішення зняти з себе повноваження першого заступника голови фракції Партії "Блок Петра Порошенко" у Верховній Раді на період розслідування і прошу фракцію мене підтримати в цьому рішенні", - заявив Кононенко.