ua en ru

Абромавічус звинувачує Кононенко в блокуванні роботи Мінекономіки

Абромавічус звинувачує Кононенко в блокуванні роботи Мінекономіки Фото: Айварас Абромавічус

Абромавічус заявляє, що Кононенко "хотів мати "власного" замміністра в Мінекономіки"

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус, який вирішив подати у відставку, завив, що народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" (БПП) Ігор Кононенко блокував роботу міністерства. Про це йдеться у заяві Абромавічуса з приводу відставки.

Міністр заявив, що протягом року Кононенко активно лобіював своїх людей на посаду гендиректора "Укртрансаміаку". За словами Абромавічуса, Кононенко був безпосередньо зацікавлений в "Укртрансаміаку", де, замість того, щоб скинути з посади регіонала Бондика, завів своїх людей, які спільно з ним керували компанією.

"Депутат від БПП, безпосередньо підконтрольний Кононенкові, тиснув на призначення в "Держзовнішінформі", підприємствах порошкової металургії, Національного агентства з акредитації України", - йдеться в заяві.

Крім того, Абромавічус заявив, що Кононенко хотів мати "власного" замміністра в Мінекономіки", який відповідав би за "Нафтогаз" та інші державні підприємства.

"Кандидат просто приніс повний пакет документів для призначення і заявив: "Я хочу стати вашим замом. Я в команді Кононенка, і мою кандидатуру вже погоджено нагорі". Після цього мені надійшов дзвінок з АПУ з наполегливою рекомендацією взяти цю людину, а також іще одну - на посаду заступника з оборони. На що я відповів: "Я частиною цього дерибану не буду", - і попросив, щоб мене звільнили з посади", - йдеться в повідомленні міністра.

Нагадаємо, міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус вирішив подати у відставку.