ua en ru

Філарет: в Україні зараз три православні церкви

Філарет: в Україні зараз три православні церкви Фото: Філарет (РБК-Україна)

Філарет заявив, що в Україні існують УПЦ Московського патріархату, ПЦУ і Київський патріархат

В Україні зараз є три православні церкви. Про це заявив предстоятель УПЦ Київського патріархату Філарет по закінченню "собору" УПЦ КП, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

На питання про свої стосунки з мирополитом Епіфанієм та іншими єпископами ПЦУ Філарет відповів: "Залежить від них"

"В Україні зараз три православні церкви: УПЦ Московського патріархату, ПЦУ, залежна від Константинополя і єдина незалежна церква - Київський патріархат", - сказав Філарет.

Нагадаємо, сьогодні під час "собору" Філарет відкинув томос і оголосив про відновлення Київського патріархату. У рішенні йдеться, що собор 15 грудня 2018 року нібито не був Помісним собором, а був "збором підписів архієреїв", тому його рішення скасовується, а Київський патріархат відновлюється.

Раніше повідомлялося, що почесний патріарх Православної церкви України Філарет вирішив скликати "помісний собор" Київського патріархату на 20 червня для відновлення Київського патріархату.

До цього Філарет заявив, що у нього перед собором були усні домовленості з Петром Порошенком і екзархами Вселенського патріархату про те, що він продовжить керувати церквою всередині України, а Єпіфаній нібито має в основному представляти ПЦУ на міжнародній арені.