ua en ru

Фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" етапують з Криму в Ростов-на-Дону, - адвокат

Фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" етапують з Криму в Ростов-на-Дону, - адвокат Фото: адвокат Еміль Курбедінов (facebook.com/emil.kurbedinov)

Їхні справи передадуть в Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону для розгляду по суті

Фігурантів сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" Узеїра і Теймура Абдуллаєва, Айдера Саледінова, Рустема Ісмаїлова і Еміля Джемаденова перевезуть в СІЗО російського міста Ростов-на-Дону. Про це повідомив адвокат Еміль Курбедінов, передає "Крим.Реалії".

Як зазначає адвокат, матеріали кримінальної справи, з якими ознайомилися обвинувачені та їхні адвокати, передадуть в Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону для розгляду по суті.

"Сімферопольські хлопці готуються на етап у Ростов, де почнеться процес у їхній справі. Ознайомлення з матеріалами справи закінчено. В обвинувачення та сама схема: ті ж експерти, таємна зйомка і засекречені свідки", - розповів Курбедінов.

Раніше повідомлялось, що підконтрольний Кремлю "Верховний суд Криму" 10 квітня продовжив арешт фігурантів сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір".

Також підконтрольний бойовикам Ленінський районний суд Севастополя продовжив арешт Енверу Сейтосманову.

Нагадаємо, що суд в Уфі 30 липня виніс вирок 21 обвинуваченому у причетності до мусульманської партії Хізб ут-Тахрір, яку в Росії визнано терористичною організацією.