ua en ru

Фігурантам сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" продовжили арешт

Фігурантам сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" продовжили арешт Фото: "поліція" в Криму (facebook.com/crimeansolidarity)

Захист кримчан вважає їх переслідування мотивованим за релігійною ознакою

Підконтрольний Кремлю "Верховний суд Криму" 10 квітня продовжив арешт фігурантів сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір". Про це повідомляє "Крим.Реалії" з посиланням на адвокатів.

Зокрема, повідомляється, що Теймур Абдуллаєву, Узеиру Абдуллаєву, Айдеру Салединову, Рустема Ісмаїлову і Емілю Джемаденову був продовжений термін арешту.

"Суд був у кожного окремо. Я захищав Узеіра Абдуллаєва. Йому продовжили на два місяці - до 11 червня 2018 року. Іншим, думаю, також", – сказав адвокат Сергій Легостов.

У свою чергу, адвокат Айдер Азаматов підтвердив продовження арешту всім фігурантам цієї справи.

Окупанти звинувачують кримських татар в тому, що вони беруть участь у забороненої в Росії організації "Хізб ут-Тахрір".

При цьому представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що піддаються несправедливого переслідування в Росії і в окупованому нею Криму.

Захисники заарештованих і засуджених у "справі Хізб ут-Тахрір" кримчан вважають їх переслідування вмотивованим за релігійною ознакою.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в окупованому Російською Федерацією Криму так званий "Верховний суд Криму" продовжив арешт фігурантам Бахчисарайського "справи Хізб ут-Тахрір" на 30 діб до 12 травня.