ua en ru

ФІФА і УЄФА розслідують справу стосовно Павелка

ФІФА і УЄФА розслідують справу стосовно Павелка Фото: Андрій Павелко (УНІАН)

УАФ не реалізувала 4,5 млн євро на футбольну академію

Глава асоціації футболу України (УАФ) Андрій Павелко став об'єктом слідчих Міжнародної федерації футболу (ФІФА) і Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) щодо коштів, виділених на розвиток національної асоціації. Про це пише Washington Post.

У 2017 році організація за його ініціативою перерахувала УАФ 4,5 млн євро на будівництво футбольної академії, однак до 2019 року гроші не були реалізовані, більш того, вони перебували на трьох рахунках в різній валюті. Пізніше асоціація додатково отримала від УЄФА 4 млн євро в борг, сам Павелко заявив, що це були гроші від прав на телемовлення.

З вересня 2018 року функціонер листувався зі слідчими УЄФА, щоб пояснити платежі, які проводив, будучи членом виконавчого комітету УЄФА. Український функціонер заперечує будь-які порушення і готовий співпрацювати з цього питання. У самій організації відмовилися від коментарів, щоб підтвердити або спростувати деталі можливих розслідувань.

В середині лютого Павло подав у відставку з посади в дисциплінарному комітеті ФІФА. Водночас він фігурував в окремому розслідуванні етики ФІФА, не пов'язаному з фінансовими питаннями. Міжнародна федерація стверджує, що одна угода про визнання провини функціонера була закрита у квітні і завершилася штрафом.

Нагадаємо, Мін'юст США звинуватив Росію і Катар в підкупі чиновників ФІФА.