ua en ru

ФІФА назвала кращого футболіста, воротаря і тренера 2017 року

ФІФА назвала кращого футболіста, воротаря і тренера 2017 року Фото: премія The Best (fifa.com)

У Лондоні відбулась церемонія вручення премії

У Лондоні відбулася церемонія вручення премії The Best - кращим футболістові, воротареві і тренеру 2017 року за версією Міжнародної федерації футболу (ФІФА).Трансляція події відбулася на сторінці організації в Facebook.

Також були відзначені кращий гол і кращі вболівальники поточного року.

Найкращим наставником світу названий головний тренер мадридського "Реала" Зінедін Зідан. Він випередив Антоніо Конте ("Челсі") і Массіміліано Аллегрі ("Ювентус"). Кращим в минулому році був визнаний Клаудіо Раньєрі, який привів "Лестер" до перемоги в чемпіонаті Англії, Зідан тоді фінішував в голосуванні другим.

Голкіпер "Ювентуса" Джанлуїджі Буффон визнаний найкращим воротарем 2017 року. Таким чином, 39-річний голкіпер став найстаршим володарем в історії цього призу. Джіджі випередив в суперечці за це звання Кейлор Наваса ( "Реал") і Мануеля Нойєра ( "Баварія").

А найкращим гравцем світу вдруге поспіль був визнаний нападник "Реала" і збірної Португалії Кріштіану Роналду.

Форвард "Арсеналу" Олів'є Жиру отримав приз імені Ференца Пушкаша, як автор найкрасивішого голe 2017 року, який він забив у матчі АПЛ проти "Крістал Пелас" (2:0).

Окрім того, фанати "Селтіка" удостоєні призу кращим уболівальникам, що вручається Міжнародної федерації футболу. ФІФА зазначив уболівальників за перформанс, присвячений 50-річчю перемоги шотландського клубу в Кубку европейких чемпіонів 1967 року.