ua en ru

У ФГВФО розповіли про серйозний опір під час націоналізації ПриватБанку

У ФГВФО розповіли про серйозний опір під час націоналізації ПриватБанку Фото: націоналізації Привату чинили опір навіть співробітники (УНІАН)

Фонд мобілізував рекордну кількість співробітників у всі відділення банку

Директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів розповів про значний опір співробітників ПриватБанку націоналізації фінустанови. Про це він розповів в інтерв'ю виданню Liga.Фінанси.

"Коли Фонд гарантування заходить в будь-який банк, ми практично завжди стикаємося з опором співробітників. Бувають рідкісні винятки, коли банк розуміє свою ситуацію і спочатку готовий співпрацювати, як, наприклад, було з банком Новий, який нещодавно перейшов під наше управління", - повідомив Ворушилін.

За його словами, незважаючи на "вмовляння", в процесі оформлення викупу державою ПриватБанку його співробітники не хотіли працювати злагодженою командою, а навпаки, всіма можливими способами перешкоджали роботі чиновників. Причому опір чинився співробітниками всіх рівнів, аж до знищення банківських проводок.

"Серйозно перешкоджали співробітники на всіх рівнях, практично вся стара команда. Під нашим контролем проводилися проводки, а через деякий час вони зникали з ОДБ (операційний день банку-ред.)", - розповів Ворушилін.

Він також зазначив, що для забезпечення процесу націоналізації ПриватБанку фонд направив всі великі регіональні центри рекордна кількість своїх співробітників, які не спали три дні поспіль.

"Ми направили у Приват рекордну кількість людей, роз'їхалися по всім великим регіональним центрам. Але зрозуміти масштаб ПриватБанку неможливо за кілька місяців, не те, що за кілька днів. Крім нас роботу зробив Національний банк, Нацкомісія з цінних паперів, Антимонопольний комітет - вони всі не спали три доби, як і ми", - підкреслив Ворушилін.

Нагадаємо, раніше заступник голови НБУ Катерина Рожкова повідомила, що ліквідація ПриватБанку обійшлася державі в більш ніж 90 млрд гривень.