ua en ru

ФДМУ: Приватизація "Укрзалізниці" вимагає реструктуризації, але буде здійснена

Об'єкти "Укрзалізниці" будуть приватизовані, але не на "класичних" для України умовах, заявив голова Фонду державного майна України (ФДМУ) Олександр Рябченко в інтерв'ю "Урядовому кур'єру".

"Приватизація об'єктів "Укрзалізниці" - це вельми масштабний процес, який розтягується в часі. Це справді новий напрям приватизації, це не класична приватизація, коли продається, припустімо, контрольний пакет акцій. Тут необхідна реструктуризація. Але крок за кроком, виважено цей процес здійснюватиметься", - заявив Рябченко.

Зазначимо, що в поточній редакції проекту програми економічних реформ України на 2010-2014 рр. міститься пункт про те, що реструктуризація "Укрзалізниці" повинна завершитися до кінця 2014 р., а сама реструктуризація припускає розділення держактивів "Укрзалізниці" і створення на їх базі акціонерних товариств, а також продаж непрофільних активів.

Крім того, Рябченко повідомив, що строки приватизації Одеського припортового заводу (ОПЗ) та Турбоатома буде визначати Кабінет міністрів України.

Нагадаємо, у квітні ц.р. Рябченко заявляв, що "Укрзалізниця" та "Турбоатом" найближчим часом не будуть виставлятися на приватизацію. У той самий час він зазначав, що виступає за приватизацію ОПЗ і вважає, що ціна цього підприємства складе 5-7 млрд грн.