ua en ru

Фейгін назвав пропагандою рішення суду РФ про визнання Революції гідності "держпереворотом"

Фейгін назвав пропагандою рішення суду РФ про визнання Революції гідності "держпереворотом" Фото: Марк Фейгін

За його словами, колишні українські чиновники спробують використовувати дане рішення суду для скасування санкцій

Російський адвокат Марк Фейгін заявив, що рішення Дорогомилівського суду Москви про визнання подій Революції гідності державним переворотом, є пропагандистським. Про це повідомляє DW.

"Суд апелює до норм міжнародного права, керуючись якими приймає рішення по сусідній країні. І в цьому сенсі ніхто не наділяв його такими повноваженнями давати такого роду юридичну оцінку фактам у своїх рішеннях", - сказав Фейгін.

За його словами, колишні українські чиновники спробують використовувати дане рішення суду для скасування санкцій щодо їх майна на Заході.

"Участь таких осіб, як Азаров, Янукович, Захарченко та інших означає, що це точно необхідно було, перш за все, для пропагандистського ефекту. Я не виключаю, що хтось переконав їх, що таке рішення російського суду допоможе їм у Європейському суді з прав людини захищати свої інтереси", - пояснив Фейгін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що визнання судом в Москві Революції гідності "державним переворотом" не несе ніяких юридичних наслідків для України.