ua en ru

Визнання в РФ Революції гідності "держпереворотом" не має правових наслідків для України

Визнання в РФ Революції гідності "держпереворотом" не має правових наслідків для України Фото: Наталія Севостьянова

Визнання в РФ Революції гідності "держпереворотом" є одним з актів російської пропаганди

Визнання судом в Москві (Російська Федерація) Революції гідності "державним переворотом" не несе жодних юридичних наслідків для України. Про це заявила перший заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова в ефірі "5 каналу".

Севостьянова заявила, що відповідне рішення виніс "кишеньковий суд" президент РФ Володимира Путіна.

"Для нас все дуже просто в цьому питанні. Один із зрадників України, з колишніх народних депутатів подав цей позов в країні, яка не має юрисдикції з цього питання. Кишеньковий суд пана Путіна розглянув це питання і виніс це рішення, яке йому було вказано винести, а для нас воно не має жодних правових наслідків і навіть немає тут на що реагувати", - наголосила вона.

Крім того, Севостьянова зазначила, що визнання в РФ Революції гідності "держпереворотом" є одним з актів російської пропаганди.

"Це один з актів російської пропаганди, який намагається просто під вивіскою суду продовжити свою агресивну політику...Казати про внутрішні питання України, а саме Революцію гідності, і надання їй оцінки в якихось міжнародних судах на сьогоднішній день для цього немає жодних підстав і жодної такої юрисдикції", - додала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд у Москві визнав Революцію гідності "держпереворотом".