ua en ru

Федеральний резервний банк Нью-Йорка відмовив AIG у викупі портфеля іпотечних паперів на 15,7 млрд дол

Федеральний резервний банк Нью-Йорка відмовив страховій компанії American International Group Inc (AIG) у викупі портфеля іпотечних паперів на 15,7 млрд дол. Про це повідомляє Bloomberg.

У своїй заяві Федеральний резервний банк повідомив, що першим в списку на покупку іпотечних паперів стоїть BlackRock Inc, інвестиційна компанія Федерального резерву США.

AIG передала іпотечні облігації, відомі як Maiden Lane II, Федеральному банку в 2008 р. в обмін на грошові ін'єкції, які допомогли врятувати компанію від краху. Страховик, який продав неамериканських активи і знову повернувся до прибутку в минулому році, говорить, що повернення цінних паперів допоможе підвищити прибутковість інвестицій.

AIG, 92% акцій якої належать уряду США, опублікувала 10 березня заявку на викуп іпотечних облігацій. Вливання американського уряду в AIG, початі в 2008 р., оцінюються в 182,3 млрд дол.

Облігації Maiden Lane II відносяться до активів, які AIG купила під заставу в банків з Wall Street. Коли ринок житла обвалився, AIG не змогла відшкодувати банкам заставу, що спонукало ФРС США виділити 22,5 млрд дол. на погашення заборгованості та прийняти активи з балансу компанії.