ua en ru

ФБР створить спецвідділ з розслідування впливу РФ на вибори в США, - Financial Times

ФБР створить спецвідділ з розслідування впливу РФ на вибори в США, - Financial Times Фото: офіс ФБР

Команда з 20 агентів повинна приступити до роботи в наступному місяці

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) планує створити спецвідділ у штаб-квартирі у Вашингтоні для координації розслідувань імовірного втручання Росії у президентські вибори в США в 2016 році. Про це повідомляє газета Financial Times.

Видання повідомляє, що цей крок, який свідчить про те, наскільки серйозно бюро розглядає заяви про втручання Росії в американську політику. Рішення також націлене на те, щоб дозволити директору ФБР Джеймсу Комі краще вникнути в найдрібніші деталі розслідування.

Зазначають, що створення подібної тимчасової структури відображає підхід бюро до інших важливих розслідувань, які стосуються розкриття організацією WikiLeaks секретних документів американського уряду і даних про використання Хілларі Клінтон особистої поштової скриньки на посаді держсекретаря США.

Як правило, ФБР воліє, щоб конкретними розслідуваннями займалося одне з його 56 оперативних відділень на місцях, однак резонансний характер розслідування щодо Росії вимагає керівництва з центру.

При цьому прес-секретар ФБР відмовилася коментувати це повідомлення.

Очікується, що бюро відкличе з завдання фахівця з контррозвідки ФБР. Він буде керувати командою, яка має приступити до роботи наступного місяця.

До складу нової команди мають увійти близько 20 відданих агентів з різних кінців країни. Вони будуть інформувати Комі про свою діяльність щотижня, одночасно надаючи щоденні оновлення для заступника директора ФБР Ендрю МакКейба.

Нагадаємо, 28 березня повідомлялося, що Конгрес США відклав слухання по втручанню РФ в президентські вибори.