ua en ru

ФБР розсекретило показання про втечу Гітлера до Аргентини

ФБР розсекретило показання про втечу Гітлера до Аргентини Ілюстративне фото (FBI.gov)

Дані про втечу Гітлера до Аргентини неможливо перевірити

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США розсекретило документи з показаннями про нібито втечу німецького фюрера Адольфа Гітлера до Аргентини після поразки Третього рейху у Другій світовій війні в 1945 році. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт ФБР.

Зокрема, в документах наводяться свідчення неназваної особи, яка стверджувала, що допомагала аргентинським чиновникам заховати Гітлера. У той же час ФБР зазначає, що отриману інформацію неможливо перевірити.

Згідно з показаннями, ця людина чоловік зустріла Гітлера і його оточення, коли вони прибули до країни на двох підводних човнах за два з половиною тижні після падіння Берліна. Стверджується, що нібито з Гітлером прибули дві жінки, лікар і кілька чоловіків. Після цього німецького фюрера переховували на ранчо біля підніжжя Південних Анд.

Також у свідченнях йдеться про те, що Гітлер нібито страждав від астми і виразки і ще до прибуття до Аргентини збрив вуса.

Згідно офіційної версії, що ґрунтується на показаннях свідків, допитаних органами контррозвідки СРСР і союзників, 30 квітня 1945 року Гітлер разом з дружиною Євою Браун вчинили самогубство в бункері в оточеному Берліні.

Нагадаємо, у 2013 році в Берліні на 97-му році життя помер особистий охоронець Гітлера Рохус Міш. У квітні 1945 року Міш постійно перебував у бункері фюрера і був свідком останніх годин життя нацистського вождя. Після поразки Німеччини він був схоплений радянськими військами і провів вісім років у ГУЛАГу, після чого був звільнений.