ua en ru

ФБР попереджає про терористичну загрозу для американських нафтосховищ

Американські власті попередили енергетичні компанії про необхідність бути напоготові через "можливої терористичної активності" на нафтосховищах, проте ніяких прямих погроз не надходило, повідомили члени групи нафтопромисловців, передає Reuters.

Американська асоціація торговців нафтопродуктами (PMAA) зазначила, що співробітники Федерального бюро розслідувань (ФБР) "стурбовані спробами терористів купити або вкрасти паливо з нафтобаз, щоб використовувати його в якості зброї масового знищення".

PMAA повідомила, що в ході енергетичної конференції напередодні річниці нападів 11 вересня ФБР вручив учасникам зустрічі попередження про загрозу терористичної діяльності. Торговцям паливом рекомендовано бути пильними стосовно нових клієнтів, особливо немісцевих, водіїв, які не розуміються в експлуатації транспортного засобу, а також людей, що зберігають паливо в нетипових для цього місцях чи сховищах.

Представник PMAA повідомив, що ФБР склало текст попередження ще в минулому році. "Для запобігання терористичної загрози недостатньо просто оповістити працівників нафтобаз про підозрілої активності", - сказав він.

У ФБР ситуацію не коментують. Високопоставлений співробітник силових відомств у Нью-Йорку сказав, що йому невідомо про будь-яку загрозу нефтезаводам. Ніякої "критичної загрози" нафтосховищах немає, підтверджують в структурах національної безпеки.