ua en ru

У ФБР надали заяву про зв'язки з Антикорупційним бюро і САП

У ФБР надали заяву про зв'язки з Антикорупційним бюро і САП Фото: ФБР

У червні 2016-го року, ФБР і НАБУ прийняли Меморандум про взаєморозуміння

Федеральне бюро розслідувань США надало заяву, в якій йдеться про те, що співробітники ФБР працюють з НАБУ в рамках меморандуму про взаєморозуміння. Про це повідомляє "Голос Америки".

"У червні 2016-го року, ФБР і НАБУ прийняли Меморандум про взаєморозуміння. Цей меморандум дозволяє ФБР надавати НАБУ і Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) допомогу у сфері розслідувань, підготовки розвитку. ФБР дотримується законів України і ніколи не працює за межами визначеними Меморандумом", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що співробітники ФБР працюють за цим напрямом у НАБУ на тимчасовій, ротаційній основі в підтримку відносин між сторонами.

"Ми цінуємо наші відносини з НАБУ і САП, і вважаємо, що їх співробітники професіонали і заслуговують довіри. НАБУ і САП це молоді організації, які зіткнулися з великими викликами в роботі, яку вони роблять для України. ФБР буде і надалі надавати НАБУ і САП підтримку і допомогу, яка їм необхідна у їх важливій роботі заради народу України ", - йдеться у відповіді ФБР.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Федеральне бюро розслідувань США (відділ боротьби з міжнародною корупцією) протягом наступних двох років будуть співпрацювати у розслідуваннях, пов'язаних з викриттям міжнародного відмивання коштів, хабарництвом і корупцією чиновників з України, а також поверненням активів міжнародними засобами