ua en ru

НАБУ та ФБР продовжили співпрацю ще на два роки

НАБУ та ФБР продовжили співпрацю ще на два роки Фото: НАБУ (twitter.com/NAB Ukraine)

Сторони підписали відповідний меморандум

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Федеральне бюро розслідувань США (відділ по боротьбі з міжнародною корупцією) впродовж наступних двох років співпрацюватимуть у розслідуваннях, які пов’язані з викриттям міжнародного відмивання коштів, хабарництвом та корупцією високопосадовців з України, а також поверненням активів міжнародними засобами, передає прес-служба НАБУ.

Відповідні наміри зафіксовані у меморандумі про взаєморозуміння між НАБУ та ФБР, який 29 червня підписали Директор бюро Артем Ситник та начальник відділу кримінального підрозділу ФБР Метью Мун.

"Меморандум є продовженням співпраці, започаткованої торік, коли в червні 2016 року відомства домовились про допомогу один одному. Завдяки співпраці ФБР і НАБУ, співробітники Управління спецоперацій Бюро мали можливість пройти тренування навичок володіння зброєю в умовах фізичних та психічних навантажень, швидкості та влучності стрільби, тактичної підготовки, ідентифікації реальної цілі, визначення потенційної загрози, ухвалення грамотних тактичних рішень у стресових ситуаціях", - вказано у повідомленні.

У рамках нового меморандуму між НАБУ та ФБР сторони обмінюватимуться інформацією, проводитимуть навчання та реалізовуватимуть спільні напрацювання у сфері розслідування корупційних злочинів.

Нагадаємо, у кінці травня минулого року повідомлялося, що Національне антикорупційне бюро України та Федеральне бюро розслідувань США будуть співпрацювати в розслідуваннях корупційних злочинів.