ua en ru

У ФБР призначили спецрадника з розслідування втручання РФ у вибори в США

У ФБР призначили спецрадника з розслідування втручання РФ у вибори в США Фото: Роберт Мюллер став радником в ФРБ з розслідування втручання РФ у політику США

Роберт Свен Мюллер був керівником ФБР з 2001 по 2013 роки

Колишній директор ФБР Роберт Мюллер став спецсоветником в розслідуванні впливу РФ на президентські вибори у США. Про це повідомили в Міністерстві юстиції США, передає Reuters.

"Колишній директор ФБР Роберт Мюллер в середу був призначений спеціальним радником в розслідуванні "дій російського уряду щодо впливу на президентські вибори 2016 року і пов'язаних з цим питань", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, Роберт Свен Мюллер був керівником ФБР з 4 вересня 2001 року по 4 вересня 2013 року. Під час його керівництва почалася реформа бюро, в ході якої, зокрема, були посилені підрозділів по боротьбі з тероризмом та збору інформації.

Після цієї реформи, ФБР стало активніше співпрацювати з ЦРУ, а ряд підрозділів ФБР стали підзвітними Директору національної розвідки.

Як повідомлялося раніше, в Білому домі назвали імена кандидатів на посаду директора ФБР після відставки Джеймса Комі.

Так, кандидатами на нового главу ФБР є виконуючий обов'язки голови ФБР Ендрю Маккейб, екс-губернатор штату Оклахома Френк Кітінг, колишній глава офісу ФБР в Балтіморі Річард Макфили, і екс-сенатор Джо Ліберман Джо Ліберман.

Дональд Трамп зустрінеться з ними 18 травня.

Нагадаємо, екс-глава розвідки США назвав відставку Джеймса Комі з поста глави ФБР перемогою Москви.