ua en ru

ФБР має достатньо доказів, щоб висунути звинувачення екс-раднику Трампа, - NBC

ФБР має достатньо доказів, щоб висунути звинувачення екс-раднику Трампа, - NBC Фото: Майкл Флінн (defense.gov)

Майклу Флінну можуть висунути звинувачення в "російській справі"

Слідство зібрало достатньо доказів, щоб висунути звинувачення колишньому раднику президента США з питань безпеки Майклу Флінну в так званій "російській справі". Про це пише канал NBC News, посилаючись на джерела, знайомі з ситуацією.

У найближчі дні слідчі збираються опитати декілька свідків, щоб отримати більше інформації про лобістську роботі Флінна, у тому числі про те, чи відмивав він гроші, а також чи брехав федеральним агентам про його зарубіжні контакти.

За інформацією NBC News, команда глави ФБР Роберта Мюллера також вивчає питання про те, чи намагався Флінн організувати передачу Туреччині ісламського проповідника Фетхуллаха Ґюлена, який вважається опонентом президента Туреччини Реджепа Ердогана з США в обмін на мільйони доларів.

Крім того, пише NBC News, обвинувачення можуть висунути синові Майкла Флінна - Майклу Флінну-молодшому, який працював разом з батьком під час виборів президента США.

"Якщо старший Флінн захоче співпрацювати зі слідчими, щоб допомогти синові, він також може змінити свою долю, потенційно обмежуючи будь-які юридичні наслідки", - відзначає NBC, посилаючись на двох джерел.

Нагадаємо, Флінн звільнився з посади радника президента США в лютому через 24 дні після призначення. Його звинувачували в тому, що він повідомив віце-президенту США невірну інформацію про свої контакти з послом Росії в Штатах.

У вересні газета The Guardian писала, що в Конгресі США перевіряють версію про те, що Флінн таємно просував проект приватних ділових кіл, спрямований на будівництво американо-російських АЕС на Близькому Сході.